S.M. Matrose - Harmat Lajos naplója

Seiner Majestäts Matrose, azaz Őfelsége matróza - Harmat Lajos lövegmester, osztrák-magyar haditengerész naplója az SMS Erzherzog Karl csatahajó Földközi-tengeri útjáról.
A TIT HMHE támogatásával

Utolsó kommentek

Málta nevezetességei

2010.07.08. 18:22 HuPiedone

Piedone: Málta korabeli képeslapon5-én délután szabadságon voltam és megtekintettem egész Málta városát és annak nevezetességeit; nevezetes dolgai Málta városának Strada Sante Lucia, melyen remek paloták vannak. Az angol királyné szobra, a városi múzeum, melyben sok régi dolgok láthatók meg az 1600-as évekből, és a máltai vitézek kápolna-sírja, melyben az ember a máltai vitézek csontvázát látja. Azonkívül még Málta szigeten lévő helységek közül remek a városi népkert, városi gőzmozdonyú vasút pályája, és a n. v. é nem tanácsos (?). Este, mikor a hajóra jöttem, a mi tisztjeink tartottak dinnét az angol tisztek és Málta város integelenczijának nagy része jelen volt, mely lakoma egész éjjel 3-ig tartott.

Ez a képeslap korabeli, és egy csata-, de legalábbis hadihajót ábrázol. A nem túl részletes kép alapján vásároltam az eBay-ről, titkon abban reménykedve, hogy egy Erzherzgog-csatahajó látható rajta. Sajnos nem, még a kémények száma is eggyel több...

Új oldalpár látható a naplóról megtekinthető képek között.

 


View Harmat Lajos útja in a larger map

Előző bejegyzés: Múlatunk!

Következő bejegyzés: Irány Barcelona!

2 komment

Címkék: napló málta lakoma

A bejegyzés trackback címe:

https://smmatrose.blog.hu/api/trackback/id/tr552139049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyulabacsi 2010.07.14. 15:01:50

A naplóiró n. v. é.-vel szerintem szemérmesen a nőkkel való érintkezést rövidithette.

gyulabacsi 2010.07.14. 15:38:14

Nem tartozik ugyan szorosan a tárgyhoz,de a "Kivel szokott érintkezni ?" kérdést Svejknek is feltette a rendőrtanácsos.
süti beállítások módosítása