S.M. Matrose - Harmat Lajos naplója

Seiner Majestäts Matrose, azaz Őfelsége matróza - Harmat Lajos lövegmester, osztrák-magyar haditengerész naplója az SMS Erzherzog Karl csatahajó Földközi-tengeri útjáról.
A TIT HMHE támogatásával

Utolsó kommentek

Luzian von Ziegler ellentengernagy

2010.04.28. 13:43 HuPiedone

Harmat Lajos Lucián Cziglerként emlegeti Luzian von Zieglert ellentengernagyot. Sajnos csak kevés adat érhető el Zieglerről. A Marine-Almanach 1916-os kiadásából lehet tudni, hogy akkorra nyugállományba vonult, már mint ellentengernagy. Szintén ott olvasható, hogy 1852-ben született, trieszti illetőségű. Sok kitüntetése mellett háborús éremmel is rendelkezett, tehát lehet, hogy csak az I. világháború alatt nyugalmazták.

3 komment

Címkék: jegyzet luzian von ziegler

A bejegyzés trackback címe:

https://smmatrose.blog.hu/api/trackback/id/tr381959057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HuPiedone · http://lajtamonitor.hu/ 2010.04.28. 20:15:44

@Markgraf: Ez pedig maga a tengernagy lenne feleségével: en.wikipedia.org/wiki/File:Anna_v._Caboga_&_Luzian_v._Ziegler-Pozza.jpg

gyulabacsi 2010.05.15. 19:19:06

Luzian von Ziegler (- Pozza) született 1852. Cattaro. Apja Wenzel Ritten von Ziegler tartományi bíró, anyja Maria Domenika Pozza (Pucic) ragusai nemesi család tagja. A hadiflottánál 1870 óta szolgált. Szolgált tüzér iskolahajón, a Marinetechnischse Comitee-nél, a Marinesektion II.Geschaftsgruppe 4. Abt.-nál. Fregattkapitányként 1898-ban távol-keleti úton járt az SMS Frundsberg parancsnokaként. Július 7-13 között Cavite mellett horgonyzott. Sorhajókapitányként a Marinetechnische Comitee elnöke. 1907-1908-ban az aktív flotta parancsnoka (Eskader kommandant). Ellentengernagy 1905. december 1-től 1909. november 1-től pedig altengernagy. 1910. augusztus 1-től nyugdíjban.
Kitüntetései:
L.O.-R.3. , E.K.O.R.3. , M.V.K., Kriegsmedaille, D.3. , külföldi kitüntetés: Merito del Naval nagykeresztje.
A családi kapcsolatai:
Felesége Anna Maria Enrichetta Caboga grófnő. Vejei: Hugo von Seyffertitz (KorvK in R) sikeres tengeralattjáró parancsnok a világháborúban. Charles Masjon a világháború aldunai harcaiban érdemeket szerzett, de a SMS Szent István elsüllyedése kapcsán bűnbaknak kikiáltott sorhajókapitány.
süti beállítások módosítása