S.M. Matrose - Harmat Lajos naplója

Seiner Majestäts Matrose, azaz Őfelsége matróza - Harmat Lajos lövegmester, osztrák-magyar haditengerész naplója az SMS Erzherzog Karl csatahajó Földközi-tengeri útjáról.
A TIT HMHE támogatásával

Utolsó kommentek

Kikötés Máltán

2010.05.04. 18:36 HuPiedone

Máltába márczius hó 2-án reggel 9 órakor értünk, hol már Málta előtt várt bennünket 6 angol torpedónaszád, melyről két angol tiszt jött fel a hajónkra és bevezettek bennünket Málta városának szűk bejáratán a hadikikötőjükbe.

Midőn Máltába szép lassú menéssel haladtunk be, felhúztuk hajónk árboczára az angol hadilobogót és 21 üdvözlő lövéssel üdvözöl az angol uralkodót és a hajónkon lévő zenekar pedig az angol himnusz játszotta. Málta kikötőjében minden hajónkat várta egy angol vontatóhajó, mely a hajónkat forgatta a szűk kikötőben, hogy a hajó elejét és hátulját boéra [bójára] segített kikötni. Hajónk kikötése de. 10 órakor ért véget. Délelőtt 11 és 12 óra között az angol ellentengernagy jött a hajónkra, mely megtekintette hajónkat Czigler ellentengernagy vezetésével.

 


View Harmat Lajos útja in a larger map

Előző bejegyzés: Út Máltába

Következő bejegyzés: Élet a hajón Máltán

Szólj hozzá!

Címkék: málta uralkodó ellentengernagy látogatás díszlövés üdvlövés

A bejegyzés trackback címe:

https://smmatrose.blog.hu/api/trackback/id/tr711971790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása