S.M. Matrose - Harmat Lajos naplója

Seiner Majestäts Matrose, azaz Őfelsége matróza - Harmat Lajos lövegmester, osztrák-magyar haditengerész naplója az SMS Erzherzog Karl csatahajó Földközi-tengeri útjáról.
A TIT HMHE támogatásával

Utolsó kommentek

Múlatunk!

2010.06.01. 13:29 HuPiedone

Márczius harmadikán sok máltai közönség jött a hajónkat megtekinteni, angol katonákkal vegyesen. Ekkor volt az angol hadikikötő-parancsnok, mely viczeadmirál [altengernagy] rangban van; a hajónkon meghívták az angol matrózok nevében a mi matrózainkat egy mulatságra, mely márczius 4-én volt és én ezen a napon jelenleg szolgálatban voltam és evégett nem vehettem részt az angol matrózokkal való mulatságban.

Márcz 4-én a legénység közül minden hajóról 60 ember ment az angol matrózok mulatságára, melyen nagyon jól érezték magukat, úgy angol mint a mi matrózaink, mert d. u. 5 órakor, mikor a hajóra már visszatértek a mulatságról, akkor a mi matrózaink mind angol sapkaszalaggal jött. Az angol matrózok pedig a mi szalagjainkkal és valamennyien szalonspiczel voltak ellátva. Ekkor este volt a hajónkon az admirál úrnál dinné, melyen 3rom angol admirális és családjuk vett részt.

 


View Harmat Lajos útja in a larger map

Előző bejegyzés: Élet a hajón Máltán

Következő bejegyzés: Málta nevezetességei

1 komment

Címkék: napló mulatság málta angolok kikötő látogatás

A bejegyzés trackback címe:

https://smmatrose.blog.hu/api/trackback/id/tr502047743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HuPiedone · http://lajtamonitor.hu/ 2010.06.01. 13:40:09

Nagy elnézést kérek, amiért ilyen hosszú kihagyás volt, de hát Máltáról sem mindennap jön postahajó...
Kép került fel az Erzherzog-osztály jegyzetéhez: smmatrose.blog.hu/2010/04/15/erzherzog_csatahajo_osztaly és két új oldal a naplóhoz: smmatrose.blog.hu/2010/04/29/a_naplo_eredetiben
süti beállítások módosítása